Crema:
Puneti la bain- marie zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul, alunele si fierbeti totul pe aburi timp de 8- 10 min, amestecand continuu sau pana obtineti o compozitie ingrosata.
Dati deoparte, adaugati ciocolata rasa, amestecati energic pana cand ciocolata e complet topita si lasati in asteptare.
Udati 3 prosoape curate de bucatarie, apoi stoarceti-le foarte bine.
Asezati un prosop umed, intins, pe planul de lucru; puneti o foaie de napolitana, acoperiti cu alt prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed.
Lasati foile de napolitane sa se inmoaie (maxim 5- 10 min) pana cand devin maleabile (daca absorb prea multa apa se vor dezintegra; verificati frecvent cat de flexibile au devenit).
Taiati in doua foile de napolitana, pe lungime si ungeti uniform, fiecare bucata cu ¼ din crema.
Rulati-le pe rand sub forma de sul, cat mai strans si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime.
Separat, topiti pe baie de aburi, ciocolata impreuna cu uleiul, amestecand continuu, pana devin omogene.
Inmuiati capetele mini- rulourilor in ciocolata topita si asezati-le pe un gratar sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana ce ciocolata nu mai curge.
Dati la congelator, pentru 15- 20 min sau puneti in frigider pana se intareste bine glazura.
Puteti sa le pastrati pana la 1 saptamana, in loc racoros, intr-o cutie inchisa cu capac.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.