Mini - Rulouri cu Crema de Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20-24 buc
  • Crema:
  • -80 g zahar
  • -1 plic de zahar vanilat
  • -2 oua
  • -100 g unt, taiat bucatele
  • -100 g alune sau nuci, macinate fin (ori migdale, caju, arahide, etc)
  • -100 g ciocolata, rasa
  • -2 foi de napolitana
  • Pentru finisat:
  • -100 g ciocolata menaj
  • -2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Crema:
Puneti la bain- marie zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul, alunele si fierbeti totul pe aburi timp de 8- 10 min, amestecand continuu sau pana obtineti o compozitie ingrosata.
Dati deoparte, adaugati ciocolata rasa, amestecati energic pana cand ciocolata e complet topita si lasati in asteptare.

Udati 3 prosoape curate de bucatarie, apoi stoarceti-le foarte bine.
Asezati un prosop umed, intins, pe planul de lucru; puneti o foaie de napolitana, acoperiti cu alt prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed.

Lasati foile de napolitane sa se inmoaie (maxim 5- 10 min) pana cand devin maleabile (daca absorb prea multa apa se vor dezintegra; verificati frecvent cat de flexibile au devenit).

Taiati in doua foile de napolitana, pe lungime si ungeti uniform, fiecare bucata cu ¼ din crema.
Rulati-le pe rand sub forma de sul, cat mai strans si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime.

Separat, topiti pe baie de aburi, ciocolata impreuna cu uleiul, amestecand continuu, pana devin omogene.
Inmuiati capetele mini- rulourilor in ciocolata topita si asezati-le pe un gratar sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana ce ciocolata nu mai curge.

Dati la congelator, pentru 15- 20 min sau puneti in frigider pana se intareste bine glazura.
Puteti sa le pastrati pana la 1 saptamana, in loc racoros, intr-o cutie inchisa cu capac.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj