Mere umplute cu crema de vanilie, fructe uscate si seminte, cu topping de sos de caramel

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru mere:
  • 4 mere mai mari
  • 50 gr mix de fructe uscate și semințe
  • 500 ml apă
  • 100 de grame zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 cuisoare
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 coajă de lămâie
  • Pentru umplutura:
  • 2 gălbenușuri
  • 12 grame amidon
  • 125 de ml lapte
  • 25 de grame zahăr
  • O coajă de lămâie
  • Un baton de scorțișoară
  • Pentru topping:
  • Sos de caramel
  • O coajă de lămâie
  • Un baton de scorțișoară

Mod de preparare

Cum mi-am propus să prepar dulciuri mai sanatoase, am găsit această rețetă simplă , perfecta pentru orice zi sau moment al zilei când ai nevoie de un mic răsfăț!
Mai întâi pregătim crema de vanilie pentru umplutura și restul ingredientelor.
Fiebem laptele împreună cu aromele, separat mixam gălbenușurile cu zahărul și amidonul, turnam în fir subtire laptele călduț, strecurat. Mixam compoziția și o punem din nou pe foc până se îngroașă.
O lăsăm deoparte.

Pregatim merele.
Le tăiem câte un capacel.
Le decojim și îndepărtăm coceanul.
Pregătim un sirop din restul ingredientelor, adăugăm merele cu capacelele lor și le fierbem 5 minute.
Odată fierte, le scurgem de lichid.
O parte din siropul în care au fiert îl adăugăm peste fructele uscate si semințe, le lăsăm la hidratat. Când s-a mai răcit lichidul, le scurgem și le amestecăm cu crema de vanilie.
Punem crema rezultată peste fiecare măr, adăugăm capacelele și le servim cu sos de caramel. Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu capsuni la slow cooker Crock-Pot 6 L

A iesit delicios si tare pufos!

Pandispan cu capsuni la slow cooker Crock-Pot 6 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj