Melcisori cu Afine si Mascarpone

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -250 ml lapte caldut
  • -6 linguri pline cu miere
  • -25 g unt
  • -50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata 11 g
  • -2 linguri apa calduta pentru drojdie
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa sare
  • Crema:
  • -125 g mascarpone
  • -3- 4 linguri zahar pudra
  • -esenta de migdale
  • -300 g afine
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -1 lingura cu smantana sau iaurt
  • -1/2 cana cu zahar pudra
  • -1 lingura smantana groasa
  • -afine pentru decor

Mod de preparare

Pregatiti o maia din drojdie, zahar, apa calduta si lasati-o la crescut 15 min.

Separat, amestecati sarea, mierea si untul in laptele caldut, pana se topesc.

Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.

Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul cel putin inca 10 min, adaugand foarte putina faina sau lapte, dupa cum cere aluatul.

Lasati-l la crescut sub forma de minge, intr-un bol acoperit, circa 1- 1 1/2 ora.

Intindeti o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara, ungeti-o cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale si presarati afinele.

Rulati sub forma de sul, taiati segmente potrivite ca lungime si asezati-le in picioare, distantate, intr-o tava de tort ( 28 cm) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.

Lasati la crescut 20- 30 min.

Ungeti cu un amestec obtinut din ou usor batut si 1 lingura de smantana ( iaurt).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru 20- 25 min, la 170 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.

Scoateti din tava, glazurati cat este cald cu amestecul obtinut din zaharul pudra frecat cu 1 lingura de smantana groasa, ornati cu afine si lasati la racit.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura