Lavashak

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr prune
  • 250 gr zmeura (am folosit congelata) putin zahar daca va place mai dulce

Mod de preparare

Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.
Se mixeaza cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Se pot cali putin si apoi mixa, cum va e mai usor.
Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic.

Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat.
Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar.
Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava.

Am folosit una de silicon, dar se poate pune pe o folie.
Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. s-a uscat intr-o zi, dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele.

Se taie in bucatele si se serveste.
Se poate usca si la cuptor, cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun. Este foarte aromata si delicioasa!

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj