Lapte de Pasare II

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1litru lapte
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 lingurita rom

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu vanilia. Separat se bat albusurile cu 100 g zahar pana se face spuma deasa si tare. Dupa ce laptele a dat in clocot se lasa focul mai mic incat clocotele sa fie mai potopite.

Cu o lingura de masa muiata in apa rece se ia albus, se netezeste suprafata si se impinge usor in lapte. Nu se pun mai mult de 4-5 bulgarasi ca sa aiba unde sa fiarba. Se tin un minut pe fiecare parte, se scot cu o lingura cu gauri si se aseaza pe platou.

Cand tot albusul este fiert se freaca galbanusurile cu restul de zahar si se toarna putin cate putin laptele strecurat amestecand bine. Se pune din nou la foc moale, amestecand mereu sa nu se prinda, pana se leaga crema ca o smantana.

Dupa ce crema este gata, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza romul si se toarna in vasul care va fi servit la masa; deasupra se pun bulgarasi de albus.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi. A fost foarte bun aluatul si este pentru prima data, cand framant cozonacul pentru...

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.