Jeleu de Pepene Rosu (Lubenita)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -700ml suc din pulpa de pepene rosu
  • -4 linguri zahar (daca pepenele rosu nu e dulce, puteti adauga mai mult zahar)
  • -5 foi de gelatina (1 pachet de 12g)

Mod de preparare

Prima data, foile de gelatina se pun la inmuiat.

Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si de semintele negre (cat se poate). Dupa care se mixeaza cu blenderul. (Eu sucul rezultat de la blender, l-am pus in bolul de la cantar ca sa fiu sigura ca nu fac mai mult sau mai putin suc).

In urma mixarii trebuie sa iasa 800ml suc. Pulpa mixata se strecoara. In urma, strecurarii, trebuie sa fie 700ml suc de pepene rosu.

Dupa care sucul se pune la foc, impreuna cu zaharul. Se lasa la foc mic, maxim 5-7 minute, pana se topeste zaharul. Trebuie avut grija ca sa nu fiarba compozitia.

Apoi se pun foile de gelatina si se amesteca continuu, ca sa se topeasca acestea. Se lasa o idee la racit, dupa care se pune compozitia rezultata in pahare sau in forme, dupa plac. Se pune folie peste paharele sau peste formele care se vor folosi si se dau la frigider pt cel putin 4h.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.