Inghetata `Four seasons`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - jumatate de pepene galben (aproximativ 1/2 kg de miez)
  • - 5 galbenusuri
  • - 200 g zahar
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g frisca lichida
  • - 2 pliculete vanilie
  • - 2 lingurite cherry brandy
  • - aici e optiunea fiecareia: eu am pus un kiwi, cirese din compot, cacao
  • - topping de capsuni si golden syrup

Mod de preparare

Se taie pepenele si se curata de seminte. Se scoate usor miezul si cu atentie ca sa nu ‘raniti’ pepenele in caz ca vreti sa il folositi ca si cupa.

Se paseaza miezul de pepene in robot sau cu furculita.

Se pun laptele, galbenusurile, zaharul si vanilia pe baie de aburi si se amesteca pana prinde consistenta.

Se lasa la racit compozitia.

Se bate frisca si se prepara fructele. Eu am dat fiecare fruct prin robot.
Cand s-a racit compozitia se amesteca cu frisca si pepenele pasat (usor cu lingura). Apoi am impartit in patru compozitia si in fiecare am adaugat kiwi, cirese si brandy, cacao si a patra parte a ramas doar cu pepene.

Se lasa la frigider 3 ore (nu am avut atata rabdare).

Pentru ornatul cupelor am topit o ciocolatica de menaj cu o lingurita de ulei si am pus cupa cu marginea in ciocolata apoi am pus-o imediat la congelator sa nu se umple tot paharul de ciocolata.

Cand au inghetat compozitiile am luat din fiecare si am pus in 4 cupe.

Am mai facut eu inghetata dar asta e tare racoroasa si yummy (imi laud si eu marfa).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Burger de post din fasole rosie

Este post, dar nu mancam doar tocanite, cartofi si alte cele! Acum avem o gama atat de variata de produse de post si putem sa...

Burger de post din fasole rosie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj