Inghetata `Four seasons`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - jumatate de pepene galben (aproximativ 1/2 kg de miez)
  • - 5 galbenusuri
  • - 200 g zahar
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g frisca lichida
  • - 2 pliculete vanilie
  • - 2 lingurite cherry brandy
  • - aici e optiunea fiecareia: eu am pus un kiwi, cirese din compot, cacao
  • - topping de capsuni si golden syrup

Mod de preparare

Se taie pepenele si se curata de seminte. Se scoate usor miezul si cu atentie ca sa nu ‘raniti’ pepenele in caz ca vreti sa il folositi ca si cupa.

Se paseaza miezul de pepene in robot sau cu furculita.

Se pun laptele, galbenusurile, zaharul si vanilia pe baie de aburi si se amesteca pana prinde consistenta.

Se lasa la racit compozitia.

Se bate frisca si se prepara fructele. Eu am dat fiecare fruct prin robot.
Cand s-a racit compozitia se amesteca cu frisca si pepenele pasat (usor cu lingura). Apoi am impartit in patru compozitia si in fiecare am adaugat kiwi, cirese si brandy, cacao si a patra parte a ramas doar cu pepene.

Se lasa la frigider 3 ore (nu am avut atata rabdare).

Pentru ornatul cupelor am topit o ciocolatica de menaj cu o lingurita de ulei si am pus cupa cu marginea in ciocolata apoi am pus-o imediat la congelator sa nu se umple tot paharul de ciocolata.

Cand au inghetat compozitiile am luat din fiecare si am pus in 4 cupe.

Am mai facut eu inghetata dar asta e tare racoroasa si yummy (imi laud si eu marfa).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...