Inghetata de Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 ml frisca
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500gr visine
  • 150 gr zahar cu pectina
  • (poate fi folosit si zahar normal)

Mod de preparare

Visinele desamburite se pun la fiert impreuna cu zaharul cu pectina pentru 5 min.

Ouale si zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeaza
Frisca se bate spuma.

Peste frisca batuta spuma adaugam compozitia de ou si zahar rece, esenta de vanilie si visinele scurse de siropul format. Se amesteca bine si se pune in caserole la frigider. Dupa 4 ore se scoate si se mixeaza bine cu ajutorul robotului de bucatarie. Se tine la frigider pana in momentul serviri.

Eu am servit-o cu sirop de visine.
P. S: Cei care poftesc la o inghetata de visine pot folosi visine conservate la borcan

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti