Inghetata de Orez cu Sos de Menta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g orez
  • 6 dl lapte
  • 200g zahar
  • 1 lamiie
  • 1 vanilie (sau esenta, sau zahar vanilat)
  • 1 lingura de cedru zaharisit
  • 1 paharel de Alchermes
  • Pt sosul de menta :
  • 40g sirop de menta
  • 50g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/4 l de lapte
  • 2 linguri de amidon

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte cu un praf de sare, vanilia si coaja de lamiie (taiata ca si cum ai curata un mar sau un cartof), astrfel incit orezul in timpul fierberii sa prinda aroma acestora.

Cind e gata fiert se scoate vanilia si coaja de lamiie, se adauga 200 gr zahar si se mixeza pina se obtine un amestec omogen.

Se varsa continutul in vasul pt congelator si se adauga cedrul cubulete. Se lasa sa se intareasca.

Intre timp se pregateste sosul de menta, se bate galbenusul cu zaharul apoi se adauga amidonul (de cartof) si lapte adaugat ca uleiul la maioneza ca sa nu faca cocoloase.

Se pune vasul pe foc si se coace cca 20 min, amestecind cu grija.

La sfirsit se lasa sa se racoreasca si se adauga siropul de menta.

Se servesc bile de inghetata cu sosul de menta.
Ingrediente sunt pentru 4 portii.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.