Inghetata de Mango

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml (2 cups) lapte de frisca
  • 500 gr (16 oz) fructe congelate (eu am pus mango proaspat in general se folosesc fructe zemoase, congelate)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • zahar dupa gust (am pus vreo 4 linguri)

Mod de preparare

Fructele daca sunt proaspete se mai adauga zahar la ele, atata cat sa nu fie foarte dulci, iar daca sunt congelate si cu zahar pe ele se lasa doar la decongelat (partial) si nu se mai adauga zahar.

Deci fructele se pun intr-un vas si cu blenderul de mana (food processor sau blender normal) se fac pasta dupa care se amesteca cu zaharul (daca e cazul) si cu laptele de frisca si vanilie si se pun la aparatul de inghetata. In lipsa acestuia, se aseaza intr-un vas si se da la congelator avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in inghetata ca sa nu faca ace de gheata.

Eu am pus deci la aparat si dupa 25 de minute a fost gata. Am asezat in paharele de hartie, am pus cate un betisor in fiecare paharel si am pus la congelator. Dupa inghetare am scos din pahare inghetata si am tras-o in ciocolata topita (nu am mai apucat sa fac poze la faza asta).

Restul de inghetata care a mai ramas am asezat-o in cupe de inghetata si am decorat-o cu ciocolata topita si nuci pisate grosier, deasupra.

Se poate face cu succes inghetata de zmeura, capsuni, fragi, piersici, caise in general toate fructele care sunt zemoase si aromate. Acelasi procedeu la oricare fruct vreti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cu legume si branza

Simplu si gustos....

Aperitiv cu legume si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj