Inghetata de Afine si Cirese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g fructe (afine)
  • -300 ml frisca
  • -300 g smantana sau iaurt mai gras
  • -zeama de la o lamaie/lima (pentru pastrarea culorii frumoase si pentru definirea gustului)
  • -zahar brun (de preferinta), 5 linguri (sau dupa gustul fiecaruia)
  • daca frisca nu este indulcita se pune mai mult zahar

Mod de preparare

Fructele se spala, se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa aprox. o ora pana se topeste zaharul de pe ele. Frisca se bate spuma, se amesteca cu smantana. Se adauga si fructele si se omogenizeaza compozitia. Se da la congelator.

Aceeasi reteta am folosit-o si pentru inghetata de cirese, inlocuind la ingrediente afinele cu ciresele esamburite. Cu visine ar fi fost si mai aromata inghetata, dar la nu aveam la indemana.

Secretul unei inghetate cremoase, facute acasa, consta in scoaterea ei din congelator la intervale de 40 min. -1 ora si amestecarea cu o lingura de lemn (nu cu mixerul), pentru a se zdrobi gheata formata. Am aflat acest lucru de pe un blog culinar, drag mie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.