Inghetata de afine

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr afine
  • 500 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pl zahar vanilat
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Intr-o cratita (sa aiba fundul gros) vom pune laptele, galbenusul de ou, jumatate din cantitatea de zahar si amidonul, apoi vom aseza craticioara pe aragaz, la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema; spre final adaugam si zaharul vanilat.

Cand crema e gata, o lasam deoparte sa se raceasca.

Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece. Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar, dupa care le adaugam in compozitia de inghetata, amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele; restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...