Ingrediente
- - o cana - 250 ml - lapte de migdale (l-am preparat cu aparatul de procesat lapte de soia, dar exista si in comert); se poate inlocui si cu lapte de soia cu aroma de vanilie
- - o cana de fructe; eu am avut doar capsuni, dar visinele le-a si preferat (anul acestea le-am ratat)
- - o cana amestec de nuci, migdale
- - 4 vanilii
- - sirop de agave dupa gust; se poate inlocui cu miere sau zahar brun
- - 3 linguri de avocado copt - eu nu am avut si am folosit ulei de palmier; dar e de preferat avocado deoarece da inghetatei o consistenta mai cremoasa
Mod de preparare
Se mixeaza totul in blender si se da la congelator. La o ora, se scoate si se amesteca energic, pentru a sparge acele de gheata care se formeaza. Se repeta procedeul de inca 2-3 ori. Eu nu am facut-o decat o data, din cauza lipsei de timp.
P. S. Reteta apartine L. Pop, careia ii multumesc pentru acest desert minunat.