Hrisca (mei) cu Nuca Caramelizata in Miere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g hrisca sau mei
  • -100 g orez
  • -1 banana
  • -1 portocala
  • -50 g stafide
  • -50 g nuci tocate (nu macinate)
  • -50 g nuci fierte in miere
  • -miere de albine
  • dupa gust
  • -100 g ciocolata alba
  • -150 ml sirop gros de fructe
  • -un varf de sare

Mod de preparare

Spalati bine, in mai multe ape, hrisca (meiul) si orezul. Puneti-le impreuna, la fiert, in apa usor sarata, intr-o cantitate de 4 ori mai mare decat volumul lor.

Dupa 5 minute de cand incepe sa clocotesca, adaugati in vas, stafidele, spalate si scurse, nucile tocate, ciocolata rasa si mai lasati, la foc mic, inca 7-10 min. Lasati apoi, la racit, acoperind vasul cu un capac.

Intre timp, curatati fructele de coaja, taiati-le cubulete si adaugati-le in amestecul racit.

Separat, fierbeti la foc mic, miezul de nuca in miere (cantitatea depinde de cat de dulce vreti sa fie si cat sos de nuca vreti sa obtineti), pana ce aceasta se caramelizeaza usor si se inmoaie putin, apoi lasati la racit. Folositi un vas cu pereti mai inalti, pentru ca la fierbere se formeaza spuma multa ce tinde sa dea pe dinafara.

Repartizati compozitia cu hrisca rece, in boluri sau castronase, ornati cu nuca caramelizata si turnati sirop de fructe. Pastrati la rece pana la servire.

Un desert rapid, foarte sanatos si nici nu va puteti inchipui cat de gustos si aromat.
Merita incercat!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...