Halva greceasca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 1 ceasca mare de cafea plina ochi ulei de masline sau susan ( preferabil )
  • # 2 cesti gris
  • # 3 cesti de zahar
  • # 4 cesti de apa
  • # coaja de la o portocala
  • # o mana de stafide albe

Mod de preparare

Se face dupa regula 1-2-3-4 si aceeasi ceasca mare de cafea se foloseste pentru a masura toate ingredientele.
Intr-o cratita pun 3 cesti de zahar cu 4 cesti de apa si cu coaja de portocala si se fac sirop, se lasa pe for dupa ce incepe sa fiarba 3 minute.
Separat se amesteca grisul cu uleiul pe foc pana cand grisul isi schimba culoarea. Trebuie facut la foc mediu si amestecat in continuu. Cand grisul si-a schimbat culoarea spre auriu- caramel, se adauga incet siropul fierbinte si se amesteca in continuu pana se inglobeaza tot siropul. Se adauga stafidele si se toarna intr-o forma.
Din forma se rastoarna pe un platou ( arata ca un tortulet) si se presara cu scortisoara pe deasupra.

Pofta Buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.