Gura de Broasca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 60 ml apa (4 linguri)
  • 45 ml otet (3 linguri)
  • gem sau marmelada
  • 100 gr zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se framinta aluatul si se lasa peste noapte.
Se intinde in foaie subtire si se taie rondele mari cu o cana.
Se pune o lingurita de gem si se pliaza pe jumatate.

Marginile se apasa usor ca sa nu iasa gemul.
Se dau la cuptor (preincalzit) 20 minute, in tava unsa cu unt.
Dupa ce s-au racit un pic se dau prin zahar vanilat.
Se recomanda gemuri tari, daca au prea mult sirop e bine sa se scurga.
Buza canii se poate introduce periodic in faina ca sa nu se lipeasca.
Se pot folosi ca umplutura si nuci, brinza de vaci, cascaval sau carne.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj