Griebrei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr gris
  • 1 l lapte
  • 5 lingurite de zahar
  • putina sare
  • 20-30 gr unt

Mod de preparare

Se ia un pahar de lapte caldut si i se adauga grisul, se amesteca sa nu se faca cocoloase.

Intr-o oala se aduga restul de lapte, zaharul, sarea si untul. Apoi se adauga grisul si se lasa la foc mic, amestecand continuu.

Intr-o farfurie adanca se pune mai intai caramelul (de capsuni in acest caz), apoi grisul fiert si se decoreaza cu ciresele confiate (sau orice alte fructe).
Pofta buna.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...