Griebrei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr gris
  • 1 l lapte
  • 5 lingurite de zahar
  • putina sare
  • 20-30 gr unt

Mod de preparare

Se ia un pahar de lapte caldut si i se adauga grisul, se amesteca sa nu se faca cocoloase.

Intr-o oala se aduga restul de lapte, zaharul, sarea si untul. Apoi se adauga grisul si se lasa la foc mic, amestecand continuu.

Intr-o farfurie adanca se pune mai intai caramelul (de capsuni in acest caz), apoi grisul fiert si se decoreaza cu ciresele confiate (sau orice alte fructe).
Pofta buna.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Caltaboși răgățeni

Prima oară, adică în urmă cu 22 de ani, când am văzut preparatul ăsta sincer mi-a venit să vomit :((( Cum o fi...

Caltaboși răgățeni
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.