Granita cu Cafea

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml cafea tare
  • 200 ml apa plata
  • 100 g zahar tos

Mod de preparare

Se pune la fiert apa si zaharul.
Cand s-a topit zaharul adaugam cafeaua si mai fierbem 5 minute.

Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Daca optam pentru adaugarea de lichior, il turnam in acest moment.
Intr-o forma de plastic turnam compozitia cu cafea, lasam sa se raceasca bine, apoi introducem forma la congelator.

Granita se lasa la congelator o ora, pana ingheata pe margini. Cu ajutorul unei furculite, incepem sa zgariem pana gheata se sfarama in bucatele.
Introducem granita din nou la congelator.
Mai repetam procesul cu furculita, inca de 2 ori.
Se serveste in boluri, pahare sau cani, ornata sau nu, cu frisca.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Pateuri cu ciuperci

Usor de facut si de mancat :)

Pateuri cu ciuperci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.