Se pune la fiert apa si zaharul.
Cand s-a topit zaharul adaugam cafeaua si mai fierbem 5 minute.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Daca optam pentru adaugarea de lichior, il turnam in acest moment.
Intr-o forma de plastic turnam compozitia cu cafea, lasam sa se raceasca bine, apoi introducem forma la congelator.
Granita se lasa la congelator o ora, pana ingheata pe margini. Cu ajutorul unei furculite, incepem sa zgariem pana gheata se sfarama in bucatele.
Introducem granita din nou la congelator.
Mai repetam procesul cu furculita, inca de 2 ori.
Se serveste in boluri, pahare sau cani, ornata sau nu, cu frisca.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.