Gerbeaux ( Prajitura cu Nuca)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 48o gr faina cernuta
  • 2oo gr unt sau margarina
  • 10 gr drojdie inmuiata in putin lapte caldut si un strop de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de zahar ( una din cele doua se pune la drojdie)
  • 2 oua intregi
  • gem de caise
  • 3oo gr nuca macinata amestecata cu zahar

Mod de preparare

Faina se freaca intre palme cu untul pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins (nu moale, dar nici vartos)

Se imparte in trei parti egale si se intind:
> prima foaie se puna in tava peste ea se pune un strat de gem de caise si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar dupa dorinta fiecaruia.
>Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de caise (gem) si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
>Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit spre mai iute (dar nu iute) Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.

Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj