Gelle-prajitura cu ananas si krantz

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana grasa
  • ananas bucati mici din compot ,scurse bine de sirop
  • un plic de gelatina
  • decor:
  • jeleuri ovale pentru marginea prajiturii
  • krantz:
  • 1 cescuta de zahar
  • 150 g miez maruntit de nuca prajit
  • 1 ou

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna si se intinde in forma cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura. Pe marginea formei se asaza jeleurile ovale din fructe, unul langa altul, pe toata lungimea.
Se mixeaza frisca bine si, cand incepe sa se intareasca, se adauga si smantana. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in frisca. Se incorporeaza si fructele maruntite de ananas, apoi se toarna peste blatul de biscuiti.
Se lasa peste noapte la frigider.
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca maruntit si se amesteca bine. Se trage de pe foc, apoi se adauga si oul batut bine, amestecand continuu si cu putere pana obtinem un amestec moale care se toarna peste prajitura. Se mai lasa 15 minute la frigider, apoi se poate felia.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort nemtesc

Tort nemtesc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj