Gelatina de Lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 2 pliculete de gelatina (de 10g)
  • 2 lamai
  • 3 linguri de amidon

Mod de preparare

Pentru ca am vrut ca aceasta gelatina sa iasa acrisoara am obtinut sucul din lamai si l-am amestecat cu apa (pina la 1000 ml).

Din acest amestec (apa si suc de lamaie) am luat cat trebuie pentru a dizolva gelatina (asa cum scrie si pe pliculetele de gelatina, aproximativ 200 ml) si am lasat un pic gelatina sa se inmoaie (o sa numesc acest vas Vasul1). In restul sucului am pus zaharul (Vasul 2).

Dupa aproximativ 10 minute, dupa ce gelatina s-a inmuiat si oarecum dizolvat, am pus-o peste sucul cu zahar din Vasul 2. Am adaugat si amidonul incet, l-am amestecat si apoi am pus tot amestecul pe foc mic amestecand continuu pina se ingroasa.

Se pune in vas, se lasa sa se raceasca si apoi se introduce la frigider.
Se serveste rece.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti spritati

O reteta veche, dar niste biscuiti fragezi si buni, de sa tot mananci!

Biscuiti spritati
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.