Fursecuri Jumatate de Luna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 50 g zahar
  • 250 g unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de apa rece
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 150 g gem de potocale
  • 100 g fistic tocat
  • 75 g ciocolata rasa
  • Umplutura 2:
  • 150g gem caise
  • 60g stafide inmuiate in rom
  • scortisoara
  • Umplutura 3:
  • 150g gem capsuni
  • 50g ciocolara alba rasa
  • nuca tocata

Mod de preparare

Faina, zaharul, sarea se amesteca cu untul cubulete pina se obtine o coca sfarimicioasa. Galbenusurile se bat cu apa rece si se adauga la coca, amestecindu-se in continuare, avind grija sa nu se intareasca. Coca se acopera cu o folie si se tine la frigider o ora.

O parte din coca se aseaza pe suprafata de lucru pe care am presarat faina. Se taie cu forma rotunda de circa 8 cm diametru (eu am folosit o ceasca sau se poate cu un pahar). Cerculetele decupate astfel se umple cu una din umpluturi si se plieaza in doua. Cu virful unei furculite se apasa marginile fursecului, obtinindu-se un aspect ajurat de jur imprejurul semilunei.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade (foc mediu) si se tin 15-18 minute. Se pudreaza cu zahar pudra.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...