Fursecuri Jumatate de Luna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 50 g zahar
  • 250 g unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de apa rece
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 150 g gem de potocale
  • 100 g fistic tocat
  • 75 g ciocolata rasa
  • Umplutura 2:
  • 150g gem caise
  • 60g stafide inmuiate in rom
  • scortisoara
  • Umplutura 3:
  • 150g gem capsuni
  • 50g ciocolara alba rasa
  • nuca tocata

Mod de preparare

Faina, zaharul, sarea se amesteca cu untul cubulete pina se obtine o coca sfarimicioasa. Galbenusurile se bat cu apa rece si se adauga la coca, amestecindu-se in continuare, avind grija sa nu se intareasca. Coca se acopera cu o folie si se tine la frigider o ora.

O parte din coca se aseaza pe suprafata de lucru pe care am presarat faina. Se taie cu forma rotunda de circa 8 cm diametru (eu am folosit o ceasca sau se poate cu un pahar). Cerculetele decupate astfel se umple cu una din umpluturi si se plieaza in doua. Cu virful unei furculite se apasa marginile fursecului, obtinindu-se un aspect ajurat de jur imprejurul semilunei.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade (foc mediu) si se tin 15-18 minute. Se pudreaza cu zahar pudra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.