Fursecuri Din Bezea cu Nuca si Crema

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 100 g de miez de nuca
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • un varf de sare
  • crema de alune sau 50 g de ciocolata amaruie, lapte, alba
  • zahar pudra

Mod de preparare

Bateti bine albusurile cu un varf de sare, apoi adaugati putin cate putin zaharul. Bateti bine, pana cand totul devine ca o crema densa si lucioasa.

Maruntiti bine nucile impreuna cu o lingura de amidon, pana devin ca un praf. Adaugati-le la albusurile batute si amestecati de jos in sus, incet, incet... ca sa nu se lase compozitia. Cu ajutorul unei "siringi" de decorat, puneti intr-o tava (captusita cu hartie de cuptor) putin din compozitie, de marimea unei nuci (cu varful care are gaura mai mare).

Bagati in cuptorul deja cald la o temperatura de 220 grade circa 5 minute,pana cand se rumenesc. Lasati sa se raceasca biscuitii, apoi ii lipiti cu crema de alune, cu ciocolata topita a bain-marie sau alta crema dupa gust.

Inainte de a servi, daca doriti presarati zahar pudra deasupra.
Au iesit 22 bucati.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.