Fursecuri de Craciun (de la Bunica)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g miere de albine
  • 1000 g zahar
  • 1750 g faina
  • 500 g nuci macinate
  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • sare
  • scortisoara

Mod de preparare

Se topeste mierea cu zaharul pe foc moale, se adauga nucile macinate si scortisoara. Dupa ce se raceste putin se adauga ouale si faina cu praful de copt si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se taie cu forme ce craciun.

Se ung cu albus batut spuma.
Se pot folosi ca ornamente pentru pomul de craciun.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...