Fursecuri cu Lamaie si Glazura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 200 g unt
  • - 200 g zahar pudra
  • - 3 oua
  • - 2 lamai
  • - 1 praf de copt
  • - 550 g faina
  • Glazura:
  • - 1 albus
  • - 100 g zahar pudra
  • - 2 linguri apa
  • - 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana acesta se topeste.

Se pun ouale, 2 intregi si un galbenus (albusul in pastram pentru glazura), pe rand si se incorporeaza bine.

Dupa care se pune coaja si zeama de la cele 2 lamai.

La urma 500 g faina amestecata cu praful de copt trebuie sa fie un aluat ca o plastelina daca mai e nevoie se mai adauga 50 -100 g faina.

Se da la frigider pentru 30 min.

Se fac bilute cat o nuca se aseaza intr-o tava tapetat cu hartie de copt, dupa care se turtesc un pic cu degetul. Se coc la 170° pentru 10 - 15 minute. Se lasa la racit.

Glazura:
Se bate albusul spuma se adauga zaharul pudra amestecand bine. 2 linguri de apa fierbinte si 2 linguri de zeama de lamaie.

Daca este prea lichida se pune inca un pic de zahar pudra in schimb daca este prea tare se mai adauga apa.

Se glazureaza fursecurile si se lasa la uscat glazura.

Eu am pus si niste bombonele de zahar colorate deasupra.

Super buni cu un gust perfect de lamaie.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

De cand am vazut reteta la Gaby am poftit la ea. Acum i-a venit randul. Este nemaipomenit de buna!

Salata de vinete cu ardei si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj