Fursecuri cu lamaie

Portii
1
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 30 de fursecuri:
  • 100 gr unt moale, lasat la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de lamaie(optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox. 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam.
Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este gata.
Vom obtine un aluat moale si putin lipicios, pe care il vom inveli in folie alimentara. Il punem in congelator pentru aprox. 30 de minute pana cand se intareste. Eu l-am mai lasat la frigider inca aprox. 20 de minute.
Dupa ce s-a intarit aluatul, il scoatem din frigider, apoi din folie. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor.
Bilutele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 12-15 min maxim. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari cand se racesc. Chiar daca vi se par cam moi dupa acest timp, va asigur ca sunt gata.
Aluatul ramas il pastram la frigider, pana cand se coc fursecurile din cuptor.
Dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Am găsit rătăcite prin frigider legumele acestea delicioase de toamnă, dar care se găsesc și acum din plin în piețele...

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj