Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

Portii
20
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 1 ou
  • 400 gr făină
  • coaja rasă si zeama de la o portocală
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 cana afine de pădure uscate
  • 1/2 cana nuci tocate grosier
  • zahar pudra

Mod de preparare

Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt. Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine afinele si nucile.

Invelim aluatul in folie alimentară si-l dam la rece minim 20 minute.

Formăm din aluatul rece, bilute pe care le asezam în tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor, cu ajutorul unei linguri sau al unui pahar.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 -200 grade si coacem fursecurile timp de 15-20 minute sau pana se auresc usor.

Se lasă la racit in tavă. Se pudreaza cu zahar.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.