Fondant

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar 1 kg
  • glucoza 100gr (eu am folosit miere)
  • apa 500ml

Mod de preparare

1. se dizolva zaharul in apa
2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa
3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)
4. se ia proba in apa rece, turnand cateva picaturi
5. Daca se strange ca o bomboana cleioasa, atunci proba e buna
6. se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece, se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca
7. se tableaza (amesteca) cu o lopatica . . . eu am folosit mixerul, pana se albeste
chiar daca se intareste nu e nici o problema . . . pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie . . . il puteti amesteca cu cacao, cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome

se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l razi prin razatoarea de lamaie

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj