Foitaj cu Visine si Migdale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 - 1000 g aluat foitaj congelat
  • -50 g zahar sau mai mult, dupa gust
  • -1 compot de visine fara samburi 720 ml
  • -10 g amidon
  • -100 g fulgi de migdale sau alune de padure
  • -zahar pudra sau glazura din ciocolata

Mod de preparare

Decongelati aluatul.
Puneti visinele la scurs.

Dizolvati amidonul in cateva linguri din compotul de visine, apoi adaugati-l in circa 120 ml zeama de compot ce fierbe impreuna cu zaharul. Lasati sa dea cateva clocote, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Luati de pe foc, inglobati visinele scurse, taiate bucati si lasati la racit.

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Taiati aluatul in bucati potrivite de forma dreptunghiulara si repartizati din crema cu visine pe fiecare foaie de aluat, de-a lungul laturii mai mari. Rulati pe lungimea foilor, inchideti bine capetele si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti-le cu putina apa si presarati-le cu fulgi de migdale sau alune zdrobite.

Dati la cuptorul incins, timp de 25 min sau pana ce foitajul este copt si frumos rumenit. Lasati sa se racesca pe un gratar.

Serviti-le pudrate cu zahar praf sau ornate cu ciocolata topita.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...