Foi cu Vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -2 oua
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri ulei
  • -7 linguri lapte
  • -esenta de vanilie
  • -4 albusuri
  • -300 g biscuiti macinati sau fulgi de ovaz
  • Pentru crema:
  • -3 oua
  • -300 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -4 linguri faina
  • -500 ml lapte
  • -sare
  • -3 linguri zahar praf vanilat
  • -1 borcan gem (dupa preferinta)
  • -50 g ciocolata menaj
  • -1/2 lingurita unt

Mod de preparare

Pentru foi:

Frecati bine galbenusurile cu zaharul, adaugati treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta de vanilie. Eu am folosit fulgi de ovaz.

Impartiti amestecul in 4 si lasati-l sa se odihneasca 30 min.
Dupa timpul de asteptare, bateti spuma cele 6 albusuri si incorporati-le usor in compozitia de mai sus.

Tapetati cu hartie de copt o tava de tort (diametrul 26-28 cm), puneti 1 parte din amestec si dati-i o forma rotunda prin nivelare.
Dati la cuptorul incalzit, pentru 15-20 min, la foc potrivit, pana capata o tenta aurie.
Procedati identic si cu celelalte 3 parti din amestec.

Pentru crema:

Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati sarea, faina si pe rand din lapte, avand griza sa nu se formeze cocoloase. Pui la fiert, la bain-marie, amestecand continuu, cam 15-20 min, pana se leaga bine, apoi o lasi la racit.

Intre timp bati spuma (tare) albusurile, apoi adaugi zaharul praf vanilat, zaharul vanilat si rebati albusurile.
Dupa ce s-a racit crema, incorporezi albusurile, amestecand usor, de jos in sus.

Umpli foile cu gem, crema, punand crema peste ultima foaie.
Ornezi cu ciocolata topita la bain-marie in care ai pus si unt.


Se taie numai a doua zi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj