Pentru foi:
Frecati bine galbenusurile cu zaharul, adaugati treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta de vanilie. Eu am folosit fulgi de ovaz.
Impartiti amestecul in 4 si lasati-l sa se odihneasca 30 min.
Dupa timpul de asteptare, bateti spuma cele 6 albusuri si incorporati-le usor in compozitia de mai sus.
Tapetati cu hartie de copt o tava de tort (diametrul 26-28 cm), puneti 1 parte din amestec si dati-i o forma rotunda prin nivelare.
Dati la cuptorul incalzit, pentru 15-20 min, la foc potrivit, pana capata o tenta aurie.
Procedati identic si cu celelalte 3 parti din amestec.
Pentru crema:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati sarea, faina si pe rand din lapte, avand griza sa nu se formeze cocoloase. Pui la fiert, la bain-marie, amestecand continuu, cam 15-20 min, pana se leaga bine, apoi o lasi la racit.
Intre timp bati spuma (tare) albusurile, apoi adaugi zaharul praf vanilat, zaharul vanilat si rebati albusurile.
Dupa ce s-a racit crema, incorporezi albusurile, amestecand usor, de jos in sus.
Umpli foile cu gem, crema, punand crema peste ultima foaie.
Ornezi cu ciocolata topita la bain-marie in care ai pus si unt.
Se taie numai a doua zi.
Din ciclul "am bifat-o si pe asta", azi, prajitura Tosca. Blat cu fulgi de cocos si mac, crema de vanilie, biscuiti...
Desert prajitura ToscaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.