Flan de Philadelphia si Lapte Condensat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cutiuta 200 gr philadelphia
  • 200 ml lapte condensat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • cateva linguri de zahar ptr caramel sau caramel lichid

Mod de preparare

Intr-un bol punem ouale cu zaharul si le mixam bine pana se spumeaza albusul. Dupa aceea adaugam laptele condensat si laptele mixam, apoi punem philadelphia si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem cateva linguri de zahar pana acoperim fundul tavii in care vom coace flanul si o dam la cuptor pana se caramelizeaza. Cand este caramelizat, vom scoate tava si vom unge bine peretii cu caramel.

Daca folosim caramelul lichid ungem peretii tavii si dupa aceea punem compozitia si dam la cuptor fara a deschide usa cuptorului tip bain marie timp de 40 de min 160 grade

Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem tava, lasam sa se raceasca si dupa aceea vom rasturna flanul pe un platou.

Dam la frigider timp de cateva ore si il putem servi asa sau il decoram cu putina dulceata de capsuni sau zmeura.

Pofta Buna!
Pentru a avea succes cu aceasta reteta este foarte important sa lasam flanul sa se raceasca complet in tava si dupa aceea il vom rasturna.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza turceasca

V-am mai marturisit si in alte randuri ca ador bucataria turceasca...si cum de data asta am vrut altceva din carnea de miel,...

Pizza turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj