Felii olandeze

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 galbenusuri
  • -120 gr zahar
  • -300 gr faina
  • -150 gr untura
  • -1 praf de copt
  • -esenta rom /extract vanilie
  • -250 gr gem de caise
  • -250 gr zahar
  • -250 gr nuca
  • -5 albusuri
  • -putina sare (un varf de cutit)

Mod de preparare

Incepem prin a pregati tava pe care coacem prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are vasrta mea , de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade C.

Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom sau extract de vanilie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Vom obtine un aluat sfarmicios si moale.
Punem aluatul in tava si cu mainile sau cu spatele unei linguri, intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita.
Peste aluat punem gemul de caise in strat uniform.

Albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare le batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata.
Punem bezeaua peste gem si nivelam.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20-25 minute.

Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...