Eclere false cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 1 ciocolată
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Scobim piscoturile cu o linguriță.
Crema
Punem 300-350 ml lapte la fiert.Galbenusurile le frecam cu zahărul, zahărul vanilat/esenta de vanilie si amidonul. Treptat adăugăm laptele rămas, omogenizam bine.Cand laptele a inceput sa fiarbă, adăugăm compozitia de galbenusuri si amestecăm continu pana se îngroașă. Lăsăm crema sa se răcească 10-15 minute.
Insiropam piscoturile cu suc/compot de fructe.
O data insiropate, umplem cojile cu crema de vanilie. Deasupra punem un alt piscot pe care il glazuram cu ciocolată topită pe bain marie.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...