Eclere cu crema de ananas

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -1 cutie compot de ananas
  • -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Eclerele
Intr-o craticioara de 1 litru, se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se da deoparte craticioara si se adauga toata faina, amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit.
Cand este aprope rece, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt, formam eclerele, cu ajutorului unui pos. Lasati distanta intre ele, deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Atentie mare: nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.

Crema :

Dintr-o conserva de ananas, vom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop.
Conserva de ananas o strecuram.
Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure. Intr-o oala, punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Separat, batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone.
Cand crema este rece bine, amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas, fara zeama pe care o mai lasa.
Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place,

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp, in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.