Dulceata de Zmeura, Portocale si Vin Alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g zmeura
  • 1 portocala
  • 400 ml vin alb demidulce
  • 500 g zahar
  • 20 g pectina
  • 3 linguri zeama de lamaie sau un pliculet sare de lamaie (acid citric) esenta de vanilie

Mod de preparare

Se fierbe zmeura 15 minute iar apoi se paseaza printr-o sita. Prtocala se curata si se taie bucatele, apoi se pune la fiert cu 250 g de zahar. Dupa 15 minute se pune restul de zahar, zmeura, esenta, lamaia, pectina si vinul si se fierbe inca 4 minute.

Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate cu apa fierbinte si detergent (si sterilizate in cuptor la 100 de grade pentru 20 minute), care se vor inchide si se vor aseza in paturi pentru 24 ore.
Se serveste pe paine, cornuri, franzela, biscuiti, clatite, checuri, blaturi de prajituri simple. Se consuma cu lapte, iaurt, vin, suc natural .... + cu orice ce nu e foarte dulce si nici foarte aromat si ar avea nevoie de un accent de gust si dulceata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta! Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)

Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj