Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine si se continua fierberea. Pe tot timpul fierberii se amesteca continuu. Se fierbe la foc mic 2-3 ore.
Dupa 2 ore si 20 se face proba fierberii adica: se pune o lingurita din compozitie pe o farfurie, se lasa la racit, apoi se verifica consistenta inclinand farfuria la 45 de grade. Daca nu curge inseamna ca e gata.
Se pot pastra in borcane inchise, la frigider, pana la 7 zile.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.