Dulce de Leche

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -1 litru lapte
  • -250 gr zahar
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu(unele retete prevad mai putin
  • respectiv cate 1 varf de cutit, sau 1/4 lingurita)
  • Cu cat se pune mai mult bicarbonat de sodiu cu atat nuanta desertului va fi mai inchisa

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine si se continua fierberea. Pe tot timpul fierberii se amesteca continuu. Se fierbe la foc mic 2-3 ore.

Dupa 2 ore si 20 se face proba fierberii adica: se pune o lingurita din compozitie pe o farfurie, se lasa la racit, apoi se verifica consistenta inclinand farfuria la 45 de grade. Daca nu curge inseamna ca e gata.

Se pot pastra in borcane inchise, la frigider, pana la 7 zile.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

Am prestat si eu o ciocolatoasa din asta cu ce aveam prin casa.

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj