Prima data se bate frisca(ca sa se intareasca bine trebuie sa fie fff rece). Dupa aceea iaurturile se rastoarna intr-o cratita si apoi la foc fff mic, se adauga zhar dupa gust si pliculetele de gelatina. Se invarte continuu ca sa se topeasca zaharul si gelatina.
ATENTIE! NU TREBUIE SA FIARBA!
Se tine pe foc doar pana compozitia e calda ca sa se topeasca ingredientele.
Dupa ce se ia de pe foc se pun 5 linguri de frisca si se amesteca, se adauga capsuni taiate in bucati cat vrem noi de mari.
Intr-o tava de cozonac se pune o folie transparenta in care se rastoarna compozitia si pe deasupra se tapeaza cu biscuiti. Se introduce la frigider ptr aprox 2 ore. (pana se intareste). Dupa ce compozitia s-a intarit se rastoarna pe un platou (biscuiti formand baza diplomatului) si se orneaza cu frisca si capsuni.
POFTA BUNA!
Acest diplomat este foarte usor de facut si se poate face cu orice fel de fructe de sezon (exclus ananas prospat sau kiwi) sau compoturi de fructe.
Daca se doreste a se face o compozitie mai mare trebuie stiut doar atat: la cate pahare de iaurt, atatea linguri de frisca si tot atatea pliculete de gelatina.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.