Diplomat cu Capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 iaurturi naturale (150g)
  • 5 pliculete de geletina simpla
  • 500 g frisca lichida
  • zahar dupa gust
  • biscuiti aprox 10 buc
  • capsuni

Mod de preparare

Prima data se bate frisca(ca sa se intareasca bine trebuie sa fie fff rece). Dupa aceea iaurturile se rastoarna intr-o cratita si apoi la foc fff mic, se adauga zhar dupa gust si pliculetele de gelatina. Se invarte continuu ca sa se topeasca zaharul si gelatina.

ATENTIE! NU TREBUIE SA FIARBA!

Se tine pe foc doar pana compozitia e calda ca sa se topeasca ingredientele.

Dupa ce se ia de pe foc se pun 5 linguri de frisca si se amesteca, se adauga capsuni taiate in bucati cat vrem noi de mari.

Intr-o tava de cozonac se pune o folie transparenta in care se rastoarna compozitia si pe deasupra se tapeaza cu biscuiti. Se introduce la frigider ptr aprox 2 ore. (pana se intareste). Dupa ce compozitia s-a intarit se rastoarna pe un platou (biscuiti formand baza diplomatului) si se orneaza cu frisca si capsuni.

POFTA BUNA!
Acest diplomat este foarte usor de facut si se poate face cu orice fel de fructe de sezon (exclus ananas prospat sau kiwi) sau compoturi de fructe.
Daca se doreste a se face o compozitie mai mare trebuie stiut doar atat: la cate pahare de iaurt, atatea linguri de frisca si tot atatea pliculete de gelatina.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...