Desert cu Pere si Mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere tari
  • 100 g biscuiti digestivi
  • 1 mar ras foarte marunt (chiar piure)
  • stafide
  • alte fructe uscate
  • miez de nuca taiat marunt
  • o l-ta miere
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata de coaja 3-4 pere tari, in functie de cati meseni aveti, se taie in 2 pe lung, se scobesc in interior si se stropesc cu suc de lamaie sa nu se oxideze.

Se efectueaza apoi o frumoasa umplutura: aceasta e la mare alegere, eu de ex. am avut biscuiti cu ovaz si stafide pe care i-am sfaramat bine si i-am amestecat cu 2 l-ri de piure de mar. Am umplut perele si le-am dat la cuptor 20 min.

Dupa ce le-am scos am picurat peste ele miere si asta a fost tot! Desigur ca umplutura poate fi imbunatatita cu nuca, fructe uscate, mai stiu eu ce aveti pe acasa... Sunt foarte bune si simplu de facut.

Pofta buna!
Se pot servi caldute cu o lingura de inghetata peste ele sau reci, sunt la fel de bune...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bezele cu cacao si nuci

De curand am incercat si o alta varianta  de bezele. Cu bucati de nuci, asa cum mancam in copilarie

Desert bezele cu cacao si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj