Desert cu Fructe de Padure

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 200 grame unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • fructe de padure proaspete

Mod de preparare

Separăm ouăle; batem albușurile spumă, apoi adaugăm 4 linguri de zahăr și batem până se întăresc.
Pregătim tava, formăm 3 mini-blaturi din bezea (14-15 cm) și o dăm la cuptor pentru 1 oră-1 oră jumătate, până când se întărește bezeaua, la 120 grade Celsius.
Între timp, punem laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie.
Într-o crăticioară amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr și cu semintele din păstaia de vanilie. Adăugăm amidonul alimentar.
când laptele s-a încălzit bine, scoatem păstaia de vanilie și turnăm
încet peste crema de gălbenușuri. Punem compoziția pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă crema și clocotește. Lăsăm crema la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi adăugăm untul.
Urmează asamblarea tortului. Blatul se acoperă cu un strat de cremă, apoi fructe și așa și cu restul blaturilor. Se ornează și ultimul blat cu cremă, peste care puteți pune fructe.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...