* Se fierbe un sirop din zahar, apa si esenta de vanilie. Cand siropul s-a racit, se adauga romul, resturile de prajituri, biscuiti, napolitane, etc macinate si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
* Untul se mixeaza folosind paletele spiralate, pana devine spumos si se adauga amestecului pregatit anterior.
* Se adauga nucile maruntite si se amesteca intreaga compozitie.
* Compozitia obtinuta se pastreaza la rece peste noapte, pana se intareste.
* Autoarea cartii mentioneaza ca se poate adauga la final (daca este necesar) putin pesmet fin. Pentru a evita adaugarea pesmetului, am redus putin cantitatile de apa si unt.
* Din compozitia obtinuta se formeaza cu ajutorul palmelor, mici sfere.
* Sferele se tapeteaza cu cacao (puteti adauga un baton de ciocolata ras marunt pe razatoare). Eu am decorat platoul cu ciocolata rasa marunt pe razatoare.
* Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.