Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 150 gr margarina topita
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 3 foi gelatina
  • 100 gr zahar
  • 80 gr margarina la temperatura camerei
  • Pere:
  • 5 pere
  • scortisoara praf
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie
  • 70 ml Amaretto
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingura Amaretto

Mod de preparare

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa. Se lasa la racit complet.

Pentru crema, inmuiem gelatina in apa, o scurgem, apoi o omogenizam cu frisca, pe care am incalzit-o putin pe foc inainte. Se lasa la racit. Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam amestecul de frisca si gelatina. Omogenizam si adaugam branza mascarpone, mixand pana devine o crema lucioasa.

Pentru blat, tocam piscoturile si le amestecam cu margarina si esenta de migdale. Punem pe fundul formei de 23cm un cerc din hartie de copt peste care rasturnam 3/4 din compozitia de piscoturi si apasam cu mana sa fie cat mai uniform.

Adaugam crema, iar peste crema restul din compozitia de piscoturi, dar de aceasta data fara sa apasam, ci doar presuram ca niste firimituri.

Adaugam si feliutele de para, fara lamaie si cuisoare, pe care le distribuim dupa bunul plac.

Pentru caramel, punem zaharul intr-o cratita si-l lasam sa se caramelizeze avand grija sa nu se arda. Dizolvam cafeaua intr-o lingura de apa si o turnam impreuna cu frisca peste caramel, cu grija, caramelul fiind foarte fierbinte si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam lichiorul si margarina, omogenizam.
Pastram caramelul la temperatura camerei si il turnam deasupra in momentul servirii.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri hot-dog

Am cumparat un rulou de genul asta de la o patiserie si fetitei mele i-a placut tare mult, asa ca nu am scapat pana cand nu...

Rulouri hot-dog
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.