Delicii cu Cocos si Gem (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 300 g faina
  • un praf sare
  • 100 g zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 60 gr nuca cocos
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie (in functie de faina s-ar putea sa mai ceara aluatul un pic)

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele. Se lasa circa 30 minute la rece, apoi se intind foi patrate, se taie fasii lungi si late circa 5 cm se pune gem pe o margine se ruleaza.

Apoi se taie cat vrem de lungi rulouri. Se pune pe fiecare cate un pic de gem (de prune am avut eu) si apoi se ruleaza.

Se coc la foc moderat. Fierbinti, se dau prin zahar pudra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pipote picanta

Tocanita de pipote picanta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj