Cupcakes Mimosa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 6 buc
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g faina
  • 4 linguri lapte
  • jumatate praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • fructe
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare: Se pune untul moale intr-un castron se adauga zaharul se amesteca pana devine o crema, dupa care se pun ouale, coaja de lamaie, laptele, se amesteca bine si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se pune compozitia in forme de muffins unse si tapetate cu faina se dau la cuptor la 180 grade pt 20 min. Dupa ce sau copt se lasa la racit, cand sunt reci se scobesc un pic in mijloc partea scobita se fac firmituri si se pun deoparte in farfurie.

Intre timp se bate frisca si se imparte in doua, in jumatate se pun fructe dupa preferinta (eu am folosit kiwi) ananas, kiwi, banana, etc, cu aceata compozitie se umplu cupcakes si cu frisca ramasa se orneaza deasupra formand un vulcan.

Peste frisca se pun firmiturile facute inainte dand aspectul de mimoza o floare care infloreste aici in luna aceasta si se da cadou de ziua femeii.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti