Cupcakes Mimosa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 6 buc
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g faina
  • 4 linguri lapte
  • jumatate praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • fructe
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare: Se pune untul moale intr-un castron se adauga zaharul se amesteca pana devine o crema, dupa care se pun ouale, coaja de lamaie, laptele, se amesteca bine si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se pune compozitia in forme de muffins unse si tapetate cu faina se dau la cuptor la 180 grade pt 20 min. Dupa ce sau copt se lasa la racit, cand sunt reci se scobesc un pic in mijloc partea scobita se fac firmituri si se pun deoparte in farfurie.

Intre timp se bate frisca si se imparte in doua, in jumatate se pun fructe dupa preferinta (eu am folosit kiwi) ananas, kiwi, banana, etc, cu aceata compozitie se umplu cupcakes si cu frisca ramasa se orneaza deasupra formand un vulcan.

Peste frisca se pun firmiturile facute inainte dand aspectul de mimoza o floare care infloreste aici in luna aceasta si se da cadou de ziua femeii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu vongole si creveti

Retete de vara O reteta de te lingi pe degete! Sa o incercati

Spaghete cu vongole si creveti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj