Cum se Stoarce Sucul Citricelor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -citrice (lamai
  • portocale
  • mandarine
  • etc)

Mod de preparare

Cand cumparati citrice, alegeti fructe care se simt destul de grele in mana pentru dimensiunea lor si care au coaja moale si catifelata.

Pentru a obtine mai multa zeama din fructele proaspete, incearcati unul dintre aceste sfaturi:
- dupa ce ati scos fructul din frigider, lasati-l sa ajunga la temperatura camerei; rostogoliti-l pe blatul de bucatarie, inainte si inapoi, pana cand coaja se "inmoaie" (procedand astfel, membranele care pot retine sucul din interior, se rup). In acelasi timp presati cu delicatete, cu ajutorul palmei;

-scufundati fructul intr-un vas cu apa fierbinte, inainte de a-l taia si a-l stoarce.

1/ Taiati fructul in doua
Taiati fructul in doua, transversal, folosind un cutit de bucatarie.
* Daca aveti nevoie de coaja rasa de la citrice, faceti aceasta operatiune la inceput.

2/ Stoarceti sucul din fruct
* * Pentru cantitati mici de suc, puteti stoarce in mana jumatatile de fruct sau introduceti o furculita in fiecare jumatate de lamaie si rotiti-o. Aveti grija ca aceste operatiuni sa le faceti deasupra unui bol.

Puteti deasemenea folosi:
-un storcator manual din inox / plastic sau silicon;
-un storcator din otel (este un produs inovator care se infige in fruct fara ca acesta sa fie taiat. Storcatorul permite obtinerea sucului natural fara stropire si este recomandat in special pentru asezonare);

- un alt tip de storcator manual (are o forma dinamica, cu maner si parte superioara tuguiata, cu santuri. Partea superioara se infige intr-o jumatate de lamaie, in pulpa fructului si se rasuceste pentru a elibera sucul. Il puteti gasi realizat din lemn, otel sau plastic. Cu ajutorul lui se strapung membranele in timp ce invartiti si stoarceti jumatatile de fruct.

* * Pentru cantitati mai mari de suc, puteti folosi un storcator electric.
Indiferent de metoda de obtinere a sucului, inainte de intrebuintare, strecurati sucul printr-o sita pentru a inlatura semintele si bucatelele de pulpa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj