Se topeste ciocolata intr-o craticioara cu o lingura de ulei. Se adauga cocosul ras si biscuitii macinati (daca decideti sa-i puneti) . Se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se amesteca bine compozitia de cocos si ciocolata cu albusurile batute, pana se incorporeaza tot. Se tapeteaza cu folie de plastic o tavita (a mea de dimensiuni 22/15 cm.) . Se imparte compozitia de cocos in doua. Se pune o parte din ea in tava si se niveleaza uniform, presand cu o lingura. Se intinde deasupra gemul (dulceata) care dorim. Eu am mixat in blender niste dulceata de visine si am intins-o perfect deasupra. Punem deasupra restul de cocos uniform, presand usor cu lingura. Se pune la rece in frigider cateva ore, minim 1 ora. Se scoate folia, se taie cuburi, se serveste cu topping /sos de ciocolata si alt cocos.
Eu am servit cu sos de ciocolata preparat de mine, facut cu ciocolata topita, un strop de lapte si nutella. Daca nu aveti timp folositi topping din magazin. Se conserva tot in frigider.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.