Cuburi de Cocos cu Dulceata si Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g de ciocolata alba
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 g cocos ras deshidratat (eu in plus am pus si 4 linguri biscuiti macinati
  • 2 albusuri
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 g gem/dulceata capsuni sau altul mai acrisor (eu de visine)
  • Pentru ornat:
  • sos/topping de ciocolata
  • cocos

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-o craticioara cu o lingura de ulei. Se adauga cocosul ras si biscuitii macinati (daca decideti sa-i puneti) . Se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se amesteca bine compozitia de cocos si ciocolata cu albusurile batute, pana se incorporeaza tot. Se tapeteaza cu folie de plastic o tavita (a mea de dimensiuni 22/15 cm.) . Se imparte compozitia de cocos in doua. Se pune o parte din ea in tava si se niveleaza uniform, presand cu o lingura. Se intinde deasupra gemul (dulceata) care dorim. Eu am mixat in blender niste dulceata de visine si am intins-o perfect deasupra. Punem deasupra restul de cocos uniform, presand usor cu lingura. Se pune la rece in frigider cateva ore, minim 1 ora. Se scoate folia, se taie cuburi, se serveste cu topping /sos de ciocolata si alt cocos.
Eu am servit cu sos de ciocolata preparat de mine, facut cu ciocolata topita, un strop de lapte si nutella. Daca nu aveti timp folositi topping din magazin. Se conserva tot in frigider.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa