Crumble cu Prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 4 linguri sirop de artar

Mod de preparare

Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava, eu am folosit o tava de silicon care nu necesita sa fie unsa, dar oricum e un desert unde prunele se inmoaie si se serveste cu lingurita.
Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.

Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inroseasca si sa se inmoaie. Se serveste calda sau rece, asta daca o mai prindeti rece ca se duce cam repede.

Si varianta cu mere e gustoasa.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.