Crumble cu Prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 4 linguri sirop de artar

Mod de preparare

Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava, eu am folosit o tava de silicon care nu necesita sa fie unsa, dar oricum e un desert unde prunele se inmoaie si se serveste cu lingurita.
Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.

Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inroseasca si sa se inmoaie. Se serveste calda sau rece, asta daca o mai prindeti rece ca se duce cam repede.

Si varianta cu mere e gustoasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu sos

Chiftelute cu sos
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj