Crumble cu Mere şi Pere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 pere coapte
  • curăţate şi tăiate pe lungime;
  • 3 mere coapte
  • curăţate şi tăiate cuburi;
  • 100 g unt la temperatura camerei;
  • 80 g zahăr;
  • zeama şi coaja rasă de la o lămâie Pentru crustă ai nevoie de:
  • 100 g făină albă de grâu;
  • 100 g fulgi de ovăz;
  • 60 g zahăr;
  • 100 g unt tăiat cubuleţe
  • de la frigider

Mod de preparare

Am pus într-o tigaie untul, fructele tăiate, zahărul, zeama şi coaja de lămâie. Am călit fructele, la foc mic, pentru 10 minute, cât să se înmoaie puţin, dar să îşi păstreze forma.
Separat, am preparat crusta sfărâmicioasă. Am pus într-un vas făina, zahărul, fulgii de ovăz şi untul rece. Am amestecat toate ingredientele, până când untul s-a încorporat perfect cu celelalte ingrediente. Compoziția astfel obținută a avut o textură sfărâmicioasă.
Într-un vas de yena am pus fructele călite, peste care am presărat uniform aluatul sfărâmicios.
Am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până când crusta a căpătat o culoare maronie.
Această prăjitură se serveşte alături de îngheţată sau cremă de vanilie.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti