Cremsnit cu Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 1 pahar faina;
  • 3/4 pahar zahar;
  • 2 pahare lapte;
  • 100 gr nuca de cocos;
  • 125 gr margarina;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • mai cere faina si ulei pt tava, dar eu am folosit pergament

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos. Se adauga faina impreuna cu praful de copt. Se pun ouale batute cu zahar si zahar vanilat. Se amensteca pana se omogenizeaza,apoi se toarna laptele,treptat.

Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor, la foc moderat,cam 40 de minute, pana incepe sa capete culoare aurie.

Prajitura va fi formata din blat si crema (un fel de "Prajitura desteapta"), iar deasupra va fi o crusta aurie, crocanta si extraordinar de gustoasa de cocos.
Reteta e luata din revista "Femeia de azi", mi-a placut ca e cu cocos si am zis s-o incerc si eu...:

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...