Cremsnit cu Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 1 pahar faina;
  • 3/4 pahar zahar;
  • 2 pahare lapte;
  • 100 gr nuca de cocos;
  • 125 gr margarina;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • mai cere faina si ulei pt tava, dar eu am folosit pergament

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos. Se adauga faina impreuna cu praful de copt. Se pun ouale batute cu zahar si zahar vanilat. Se amensteca pana se omogenizeaza,apoi se toarna laptele,treptat.

Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor, la foc moderat,cam 40 de minute, pana incepe sa capete culoare aurie.

Prajitura va fi formata din blat si crema (un fel de "Prajitura desteapta"), iar deasupra va fi o crusta aurie, crocanta si extraordinar de gustoasa de cocos.
Reteta e luata din revista "Femeia de azi", mi-a placut ca e cu cocos si am zis s-o incerc si eu...:

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

                    ,,Reteta...

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj