Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugand putin cate putin din lapte caldut si amestecand. Puneti cratita pe foc potrivit catre mic si amestecati incontinuu cu o lingura, pana cand se ingroase bine, devine ca o budinca mai tare.
Cand este gata, asa calda o intindeti pe o tava, platou de grosime 1,5 - 2 cm. nu mai subtire. Ca sa intinteti mai bine, udati cu lapte un cutit mai lat si asa se niveleaza mai usor.
Se lasa sa se raceasca si apoi o taiati fasii late de circa 2 cm., nu mai subtiri si apoi in patrate sau romburi. Bucatelele de crema intarita, le dati prin albus batut spuma (intra cam 2 la 1/2 compozitie cum am facut eu) si pesmet, le frigeti in ulei incalzit bine pe ambele parti.
Se pun sa se scurga de grasime, pe hartie de bucatarie.
Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.
Eu am facut jumatate din compozitie (1/2l. lapte) si mi-au iesit destul de multe, o farfurie adanca cu varf.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.