Crema Prajita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230 gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr faina oo
  • 200 gr amidon alimentar din porumb (sau cel din cartofi)
  • 1 l lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • albus batut spuma
  • un varf de sare
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugand putin cate putin din lapte caldut si amestecand. Puneti cratita pe foc potrivit catre mic si amestecati incontinuu cu o lingura, pana cand se ingroase bine, devine ca o budinca mai tare.

Cand este gata, asa calda o intindeti pe o tava, platou de grosime 1,5 - 2 cm. nu mai subtire. Ca sa intinteti mai bine, udati cu lapte un cutit mai lat si asa se niveleaza mai usor.

Se lasa sa se raceasca si apoi o taiati fasii late de circa 2 cm., nu mai subtiri si apoi in patrate sau romburi. Bucatelele de crema intarita, le dati prin albus batut spuma (intra cam 2 la 1/2 compozitie cum am facut eu) si pesmet, le frigeti in ulei incalzit bine pe ambele parti.

Se pun sa se scurga de grasime, pe hartie de bucatarie.

Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Eu am facut jumatate din compozitie (1/2l. lapte) si mi-au iesit destul de multe, o farfurie adanca cu varf.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

O mancarica rapida si foarte gustoasa

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj