Crema Ganache de Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte - jumate amaruie)
  • 300 ml frisca lichida;

Mod de preparare

Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu, si se lasa sa fiarba cateva minute (4-5) amestecand incontinuu, poi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.
Se pot adauga in timpul fierberii arome: nes, rom, vanilie.

In crema se pot pune bucatele mici de ciocolata, stafide inmuiate in rom, visine etc.
Eu am impartit-o in doua: in una am pus rom iar in cealalta coji de portocala confiate.
Cu aceasta crema am umplut cosulete de ciocolata.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu lapte si sos de capsuni

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

Orez cu lapte si sos de capsuni
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.